Τα νέα μας

dinosavroi web

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ - ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η παιδική παράσταση «Δεινόσαυροι – Μια νύχτα στο μουσείο» της Φλώρας Ασουμανάκη, παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης για το χειμώνα του 2023, κάνει πρεμιέρα στα Χανιά στις 29 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Φλώρας Ασουμανάκη και Αγλαΐας Νάκα.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε αίθουσες δημοτικών σχολείων αλλά και σε ανοιχτές παραστάσεις για το κοινό.

Μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία εκπαιδευτικού θεάτρου. Κεντρικό θέμα είναι η συμμετοχή στα κοινά και η συνομιλία με το διαφορετικό. Δοσμένη με χιούμορ και κέφι ενθαρρύνει τα παιδιά - θεατές να πάρουν θέση, τόσο στην παράσταση, όσο και στη ζωή τους. Απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου.

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ - ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

“Έκτακτη είδηση από το χώρο των επιστημών: Το μουσείο φυσικής ιστορίας της πόλης μας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω πρωτοφανούς συμπεριφοράς των εκθεμάτων στην πτέρυγα των δεινοσαύρων… Μείνετε συντονισμένοι για την αποκαλυπτική συνέχεια.” 

Στο μουσείο δεινοσαύρων της πόλης μας, τα εκθέματα ζωντανεύουν τη νύχτα και φτιάχνουν τη δική τους πολιτεία. Όμως, οι ισορροπίες διαταράσσονται όταν δημιουργείται η ανάγκη απόφασης. Τότε, οι διαφορετικοί χαρακτήρες συγκρούονται και εκφράζονται αντιθετικές αντιλήψεις. Μήπως η οργάνωση μιας ομάδας και η πρακτική εφαρμογή της δημοκρατίας είναι κάπως περίπλοκη υπόθεση; Θα καταφέρει ο Τυραννόσαυρος να μην επιβάλλεται συνεχώς και ο Αορατόσαυρος να βρει το θάρρος να εμφανιστεί; Μήπως ο Σοφόσαυρος πρέπει να πάρει επιτέλους θέση;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη ιδέας- Κείμενο: Φλώρα Ασουμανάκη
Δραματουργική Επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Φλώρα Ασουμανάκη, Αγλαΐα Νάκα
Σκηνικά-κοστούμια: Μάγδα Δήμου
Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης
Video – trailer: Fotopolis

Παίζουν: Ιώ Ασηθιανάκη, Θένια Χατζή

Ευχαριστούμε τον κύριο Νίκο Κυπουργό για την παραχώρηση της μελωδίας του τραγουδιού «Μες στο μουσείο».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ηράκλειο, Πειραματικό θέατρο Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 18:00
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11:00

Γενική είσοδος 7€

Προπώληση:

Αγορά εισιτηρίων

και στο ταμείο του θεάτρου 1,5 ώρα πριν από κάθε παράσταση