mathimata2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

…λίγο πιο κοντά…

Για πρώτη φορά φέτος, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης συνεργάζεται με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ και συμπεριλαμβάνει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων ΑμεΑ, που παρέχονται δωρεάν, δημιουργώντας γέφυρες με ομάδες του πληθυσμού που ως τώρα απείχαν από τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Τα εργαστήρια είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ που επιθυμούν να πειραματιστούν με τα όριά τους και να δουν τον εαυτό τους να εξελίσσεται ψυχοκοινωνικά μέσα σε μια ομάδα δίνοντάς τους έτσι την δυνατότητα να εκφραστούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον ενσυναισθητικής επικοινωνίας και άνευ όρων αποδοχής.
Μέσα από κιναισθητικές ασκήσεις, θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιαστικά δρώμενα, θα ταξιδέψουμε με στόχο μια παράσταση που θα προκύψει αυθόρμητα και συλλογικά από την ομάδα και με τη βοήθεια των παραμυθιών και της αφήγησης θα απελευθερώσουμε (και) τις προσωπικές μας ιστορίες.
Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να γίνουμε περισσότερο ορατοί στην κοινότητα και να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα.

 


Σύντομα βιογραφικά

Ανθούλα Μαρινάκη photoΗ Ανθούλα Μαρινάκη σπούδασε Ηθοποιός στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη και Θεατροπαιδαγωγός με Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι απόφοιτος της 4ετούς εκπαίδευσης στη Μη κατευθυντική σχολή Συμβουλευτικής του Μichel Lobrot(N.d.i) ενώ έχει εκπαιδευτεί και στο θέατρο του καταπιεσμένου (T.o.t.o) στην Τσεχία.  Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εργαστηρίων Χορού, Yoga, Chi kong, Διαλογισμού και Αναπνοής, Σωματικού θεάτρου, Σωματικής ψυχοθεραπείας, Αυτοσχεδιασμού, Focusing, Ψυχοδράματος, Δραματοθεραπείας, Θεατρικού παιχνιδιού, Παραμυθιού, Αφήγησης, Αυτοσχεδιασμού καθώς και τεχνικών υποκριτικής Meissner, Mamet,Barba.,κ.α. με σημαντικούς δασκάλους, σκηνοθέτες και θεραπευτές όπως οι Αντώνης Λιοδάκης, Λάκης Κουρεντζής, Κώστας Φιλίππογλου, Ευδόκιμος Τσολακιδης, Κώστας Γάκης, Όλγα Τζώρτζ, Βίλια Χατζοπούλου, Martina Curdova, Νεκταρία Πατεράκη, ΄Αρης Στουρνάρας κ.α. Συμμετείχε σε αρκετές ερασιτεχνικές αλλά και επαγγελματικές παραστάσεις με σκηνοθέτες τους Γιώργο Αρμένη, Κατερίνα Robertson, Γιώργο Χαράτζα, Martina Curdova, Γιώργο Πούλη κ.α. καθώς και παραστάσεις δρόμου και θεάτρου Forum δικής της ή/ και συλλογικής σκηνοθεσίας. Τα τελευταία χρόνια -ανάμεσα σε άλλα- εργάζεται στα Χανιά εμψυχώνοντας ομάδες και προσεγγίζοντας συνθετικά τη Δραματική, την Παιδαγωγική και τη Θεραπευτική τέχνη.

 

 

 

 

 

 

 

Ειρήνη Μαυροματάκη photoΗ Ειρήνη Μαυροματάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε στο  Θεατρικό Εργαστήρι ΝΟΤΟΣ 3 χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού, Butoh αυτοσχεδιασμού, contact improvisation στο studio ΚΕΡ της Έφης Καλούτση καθώς και μαθήματα θεάτρου στο Τhetre 73100 με την Ιώ Ασηθιανάκη στα Χανιά. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού SineQuaNon και Χt-dancethetre του Φώτη Νικολάου δίνοντας παραστάσεις σε Ηράκλειο, Αθήνα και Κύπρο αντίστοιχα. Ήταν η Σφίγγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Η Φανουρόπιτα», «Μη μου ΆΠΤΟΥ» σκηνοθεσίας Δημ. Γιατζουζάκη και «Νύφες» σκην. Παντελή Βούλγαρη. Ήταν μέλος της χορευτικής ομάδας ΗΝΕΜΟΕΙΣ της Μαρίας Μέντεζ δίνοντας παραστάσεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Αθήνα. Από το 2013 είναι μέλος της χοροθεατρικής ομάδας ΔΑΓΙΠΟΛΗ του Γιώργου Χρηστάκη σαν χορεύτρια και ηθοποιός σε κείμενα και σκηνοθεσία Γιάννη Ζωγραφάκη δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2020 παρακολουθεί το θεατρικό εργαστήρι ΑΓΙΟΥΤΟ του Πέτρου Μπουσουλόπουλου. Συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Κομμάντα και Δράκοι» σκηνοθεσίας Θοδωρή Παπαδουλάκη.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΕΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-20:15, 2 ΤΜΗΜΑΤΑ (17:00-18:30 ΚΑΙ 18:45-20:15)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ: ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ

ΕΝΑΡΞΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο εργαστήριο ΑΜΕΑ (ενηλίκων) που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία των εκπαιδευτριών με τον ενδιαφερόμενο.